Om Champ Camp

Träningslägret startades av Norrtälje Brottarklubb, som i augusti 2007, genom ett samarbete med Tromsö BK anordnade ett läger i Nordnorge. Under lägret, samt under hösten -07 följde ett tv-team från lilla sportspegeln Norrtäljebrottarna, vilket sedan sändes i en programserie över 10 avsnitt.

Lägret blev en stor succé och föräldrar, brottare, tränare och ledare bestämde sig för att göra om samma sak 2008, men i Norrtälje. Sagt och gjort, i aug -08 kom Tromsö BK till Norrtälje för att träna. Ordföranden i Norrtälje, Jonas Sköld bestämde sig då för att ta lägret ett steg längre och kallade in världsmästaren från 2002, Jimmy Samuelsson och den erkänt mycket duktige tränaren/fysiologen Sandor Csergö för att få spetskompetens.

Inför lägret 2009 kom namnet Champ Camp till. Tanken är att det ska vara ett helhetskoncept för satsande brottarungdomar. Vi vill ge ut en helhetsbild av vad som krävs för att nå långt med sin satsning. Därför har vi genomgångar i kosthållning, mental träning, förberedelser, styrketräning samt ren brottningsteknik. Då Jimmy varit en världsbrottare i flera år, (VM-guld 2002, 4:e plats OS 2004) så vet han vad som krävs!

Under 2009 öppnades även dörrarna för resten av Sverige och Norden, vi hade över 50 deltagare från hela Skandinavien på lägret.

Champ Camp 2010 i Norrtälje blev en succé, både från brottare, ledare och föräldrar. Efter lägret fick alla svara på en enkät om hur lägret har varit. Av 5 möjliga poäng fick lägret 4,3 poäng. ETT MYCKET BRA OMDÖME! Cirka 80 brottare var med och kämpade sig igenom en mycket tuff och rolig vecka. Hoppas att brottarna har lika många fina minnen som vi tränare fick...

2011 hölls även Champ Camp Winter i Huddinge.

2012 flyttade vi Champ Camp till Fredrikstad, Norge, där lägret hölls 4 somrar i rad.

2016, är vi äntligen tillbaka på ”hemmaplan”! Vi är jätteglada över att ha knutit an superduktiga fristilstränaren Sonny Broman till Champ Camp-teamet.

2017, får vi Leonard Östlund som tränare under Champ Camp

2022, får vi Timmy Sköld och Sebastian Aak två unga lovande brottare

2023, kör vi gärnet igen med samma duo Timmy Sköld och Sebastian Aak