Norrtälje Brottarklubb

Årsmöte

Måndag 10 maj kl 18 har vi årsmöte. Anmäl till Ordförande Jonas Sköld att du vill komma. Plats meddelas till de som anmält sig när vi vet hur många vi blir (för att smittsäkert kunna ordna ett möte).

Glad Påsk

Skärtorsdag har vi träning som vanligt men annandag påsk (månd) har vi påsklov.

Onsdagar!!

Våra onsdagar har bytts ut mot lördagar då tävlingsgruppen ibland kör dubbla pass och ibland åker iväg för sparring i andra klubbar. Om du vill komma och vara med, kontakta Jonas för aktuell info.

Äntligen

Nu kan barn födda efter 2005 få träna på Sportcentrum igen. Onsdag 27 januari börjar tävlingsgruppen och tosdag den 28 januari börjar nybörjarna. Tider som alltid 18-19,30. Kom bara om du är helt frisk, duscha och byt om hemma.   Max 8 pers/grupp.     Nybörjare hjärtligt välkomna! Innegympaskor, mjuka kläder och vattenflaska är det enda som behövs. 3 gånger gratis prova på, därefter medlemskap 700 kr/familj/termin.

Nya medlemmar hör av er på mail till NBK eller på telefon till Yngve.

Vårtermin 2021

Norrtälje Kommun håller sportcentrum stängt tom 24 Januari. Vi återkommer med datum så fort vi vet när första träningen kan hållas. 

God Jul alla brottare med familjer

Norrtälje kommun har pga Coronaläget stängt Sportcentrum tom den 24 januari 2021, så tidigast därefter kan vi börja terminen. Vi återkommer med datum när det närmar sig.

Sista träningen 17 dec 2020

Vi avstår i år från vår stora knytis-julavslutning och välkomnar alla till en förhoppningsvis mer normal termin 2021. 

Äntligen hösttermin 2020

24 augusti startar höstens grupper igen. Se under träning. Nybörjare hjärtligt välkomna! Innegympaskor, mjuka kläder och vattenflaska är det enda som behövs. 3 gånger gratis prova på, därefter medlemskap 700 kr/familj/termin.

Obs! Visa hänsyn, kom bara när du är frisk!

Träning inställd

För att hjälpa till att förhindra smittspridning av Covid-19 kommer NBK att ställa in Brottarlekis och Nybörjargruppen tills vidare. Återupptar verksamheten så fort läget och rekommendationerna tillåter.

Årsmöte 8 april kl 18.00

Plats klubblokalen, Sportcentrum. Fika utlovas.

Öppet hus på Sportlovet

Alla är välkomna att komma och prova på brottning. Innegympaskor, mjuka kläder och vattenflaska är det enda som behövs. Månd 24 feb och torsd 27 feb kl. 18-19.30. Se mer under träningsfliken.

Terminstart 8 Januari 2020

Välkomna tillbaka till en ny termin! Brottarlekis börjar onsdag 8 Jan kl. 17-18 för barn 4-6 år.  Nybörjar/fortsättningsgruppen börjar Torsdag 9 jan kl. 18-19,30 för barn 7-12 år. Tävlingsgrupp 12-15 år Torsdag 9 jan kl. 18-19,30. Därefter våra vanliga tider!

Nya brottare varmt välkomna!

Julavslutning 19 dec kl.18.00

Vi avslutar terminen med traditionell fest på brottarklubben. Vi börjar med lekar för alla barn och vuxna som vill vara med, sedan fortsätter vi med knytisfika (Alla tar med fikabröd till ca 10 pers, hembakt eller köpt) Klubben bjuder på Julmust, kaffe och pepparkakor. Välkomna!

Nybörjargruppen

för flickor och pojkar 7-12 år, välkomnar nya brottare hela terminen.

Brottarlekis uppehåll!

Brottarlekis kommer att ha uppehåll i tre veckor. 2,9 och 16 oktober. Alla små lekisbrottare  är varmt välkomna att delta i nybörjarbrottningen måndagar och torsdagar 18-19.30 istället.

Hösttermin 2019

Välkomna till en ny termin, vi startar den 19 augusti med våra vanliga tider.

Se under fliken: Träning. Nya brottare alltid välkomna!

Säsongsavslutning 10 Juni

Traditionsenlig avslutning med lekar, grillning och prisutdelning månd 10 Juni kl. 18.00. Alla grupper och hela familjen är välkomna! 

Tack för en toppen tävling!

Stort tack till Andrea Granholm och Roslagens Sparbank som skänkte 10000 kr till NBK! Tack till alla sponsorer som skänkte priser till vårt lotteri! Tack till alla föräldrar som hjälpte till! Prislista finns nu under fliken Upplandscupen

Välkomna till Upplandscupen 14 april 2019

Anmälda finns nu under fliken Upplandscupen

Årsmöte

20 mars kl. 18-19 har vi årsmöte . Medlemmar välkomna, anmäl deltagande till Yngve.

Sportlov

Öppet hus på våra träningar Måndag och Torsdag 18-19.30. Alla välkomna! Mjuka kläder, innegympaskor och vattenflaska är det enda som behövs.

Brottarlekis 9 jan

Start för vår nya grupp med 4-6 åringar kl 17-18, se mer info under "träning"

Terminstart 7 jan 2019

Nybörjargruppen och tävlingsgruppen enligt ordinarie schema

Julavslutning 17 december

Nu är det snart jul igen och vi har lekar och traditionellt knytisfikabord där vi alla bidrar med godsaker. Måndag 17 dec kl. 18-19.30

Terminstart 27 aug

27 aug kl 18.00 har vi vår första träning efter sommarlovet. Vi kör vårt vanliga träningsschema se under fliken träning. Även nybörjare välkomna samma tid!

Actionbilder

från Upplandscupen ligger nu på bildarkivet. Fotograf Sven Jansson.

Upplandscupen Norrtälje

60 brottare från 7 klubbar. 83 matcher, härlig stämmning! Jättekul! Prislista under Upplandscupen

Informationsmöte 5 mars kl.18

Gällande i första hand fredagsmysutkörningen för FLYGFREN. Detta kommer att vara en återkommande uppgift och om vi alla hjälps åt räcker det med en körning om året per familj.

Årsmöte NBK 28 mars kl.18.00

Information om värdegrund från SISU. Alla medlemmar välkomna!

Terminstart 8 Jan

Välkomna tillbaka till brottningsträningen! Med ny energi efter ledigheten startar vi båda grupperna 8 jan kl. 18-19.30. Schema som förut, nybörjare, fortsättare, erfarna och motionsbrottare enligt vårt motto: Alla tillsammans! Varmt välkomna!

Julavslutning 18 dec

Hösterminen rullar på och vi kan välkomna många nya medlemmar. Måndagen den 18 december kl.18 är det dags för julavslutning med lekar och traditionell knytisfika. Välkomna!

Hoppas ni haft en härlig sommar!

Välkomna tillbaka till höstens träning. Vi startar med ordinarie träningar Måndag 28 augusti kl. 18.00.

Välkomna även nybörjare från sex år. Ni får prova på tre gånger innan medlemsavgift betalas. Mjuka kläder, innegympaskor och vattenflaska är det enda som behövs. Prata med vår nybörjartränare Ynve Jansson om ni vill veta mera tel. 073-0396918.

Medlemsavgiften inkl. träningsavgift är 500 kr/termin, betalas till BG. 5657-8024 Ange namn på brottaren, gäller hela familjen.

Sommarlov 2017

Nu har vi sommaruppehåll! Tävlingsgruppen samlas hos Jonas för fysträning, måndag och onsdagkvällar under sommaren. Vill du vara med, ring Jonas tel. 070-6666049 för detaljer

Vanliga träningstider igen i samband med skolstart.

Avslutning med grillfest 1 Juni kl.18.00

Härlig fest, alla var där! Vi hade tur med allt utom vädret!

Helgdagar (röda dagar)

Röda dagar under våren har vi ingen träning, övriga dagar vanliga tider.

Upplandscupen i Norrtälje 23 april

Tack alla som kom! Rekord med 58 anmälda!

Upplandscupen-Norrtaelje-Inbjudan-2.docx

Se prislista och anmälda under fliken Upplandscupen

Påsklov 2017

10 april: Träning

12 april: Träning

13 april: Ingen träning (skärtorsdag)

17 april: Ingen träning(annandag påsk)

19 april: Träning

20 april: Träning

23 april: Upplandscup i Norrtälje

Glad påsk alla brottare med familjer!

Årsmöte 5 April

Välkomna alla medlemmar på NBKs årsmöte i brottarlokalen 5 april kl. 18.00.

Fika utlovas!

Terminstart 2017

Tävlingsgruppen onsdag 11 Jan kl 18-19.30

Nybörjargruppen tordsag 12 Jan 18-19.30

Julavslutning 15 December

På torsdag har vi julfest. Ta med något "hembakt eller köpt som räcker till 10-12 st så har vi lekar och knytisfika på brottarklubben.

Välkomna kl. 18.00

Höstlov 2016

Vi har träning som vanligt hela lovet, Välkomna!

Säsongstart 22 augusti

Välkomna tillbaka till höstens träning. Vi startar med ordinarie träningar Måndag 22 augusti kl. 18.00.

Välkomna även nybörjare från sex år. Ni får prova på tre gånger innan medlemsavgift betalas. Mjuka kläder, innegympaskor och vattenflaska är det enda som behövs. Prata med vår nybörjartränare Ynve Jansson om ni vill veta mera tel. 073-0396918.

Medlemsavgiften inkl. träningsavgift är 500 kr/termin, betalas till BG. 5657-8024 Ange namn på brottaren, gäller hela familjen.

Avslutning 2 Juni

Välkomna till NBKs avslutningsfest torsdagen 2 juni kl. 18.00.

Lekar, grillning och prisutdelning. I år kommer vi att vara på Campus idrottsplats, Kaserngatan. Sedan fortsätter vi till en grillplats i närheten. Ta på varma, oömma kläder. Anmäl hur många ni kommer! Lista i brottarlokalen.

Kristihimmelsfärd 5 maj

Helgdag, ingen brottning

Årsmöte 13 April

Välkomna alla medlemmar till Årsmöte, onsdag kl.18 ,Brottarklubbens lokal, Sportcentrum

Glad Påsk alla brottarfamiljer!

Vi har träning som vanligt alla dagar utom annandagpåsk (månd 28 mars) då det är helgdag!

Självklart vill vi stödja vår trogna sponsor Norrtelje Energi: Släck lamporna 19 mars!

Lördag 19 mars 2016 klockan 20.30-21.30 lokal tid är det dags för Earth Hour– världens största miljömanifestation.Var med och agera för klimatet du också! Att släcka lamporna under Earth Hour är en symbolhandling för att visa våra politiker att klimat- och energifrågan är viktig och en påminnelse om de förändringar vi kan göra i vardagen för att minska vår klimatpåverkan. Det är även en solidarisk handling med alla dem som idag saknar elektricitet och lever i extrem fattigdom. Undersökningar från tidigare år visar att många av dem som deltar i släckningsaktionen också börjar med nya klimatsmarta vanor vilket inkluderar att hjälpa de fattigaste som drabbas värst av klimatförändringarna. Släck här – tänd där 1,3 miljarder människor saknar tillgång till elektricitet. Mer än 800 miljoner människor lever fortfarande i extrem fattigdom. En viktig förutsättning för att bekämpa fattigdomen är att världens fattiga länder får bättre tillgång till långsiktigt hållbar, förnybar energi. När vi släcker här under Earth Hour kan vi samtidigt tända både lampor och hopp på andra delar av jorden! Under Svensk Energis devis "SLÄCK HÄR – TÄND DÄR” vill vi uppmana så många som möjligt att bidra till att skänka solenergilampor via organisationen Givewatts till hushåll i Kenya och Tanzania som saknar el. Att i lampans sken få tid och möjlighet att studera, att nå bra resultat i skolan så att elever kan studera vidare och bli lärare, läkare, sjuksköterska, ingenjör osv är en viktig pusselbit i utvecklingen för dessa länder. För att inte tala om hur viktigt det är för den enskilda elevens framtida livssituation. Lokalt engagemang ger global nytta Vår utmaning till er i de klubbar vi sponsrar är att sprida detta budskap från oss – för varje klubb som påvisar att de delat vårt brev i sociala medier, klubbsida eller mejlutskick till alla medlemmar så skänker vi en solcellslampa. En liten önskan för en stor sak!

Med förhoppningsfulla hälsningar Norrtälje Energi 

Öppet Hus på Sportlovet

Alla åldrar är välkomna att prova brottning! Månd och Torsd 18-19.30. Innegympaskor, mjuka kläder och vattenflaska är det enda som behövs.

Träning som vanligt under lovet.

Nyhet:

Yngve kör nybörjargruppen även på måndagar 18-19.30

Ny termin, ny start: Dags att betala medlemsavgiften

Välkomna till ordinarie träningstider med start 11 jan för tävlingsgruppen och 14 jan för nybörjargruppen kl. 18.00.

Medlemsavgiften 500 kr/termin betalas till BG. 5657-8024 Ange namn på brottaren, gäller hela familjen.

Julavslutning 17 dec kl.18

Lekar och fika för alla medlemmar! Välkomna!

6 dec Upplandscupen i Norrtälje

Tack för att ni kom, hoppas alla var nöjda med våra försök att ge alla 3-4 matcher.

Se resultat under: Upplandscupen

8 nov Brottarträffen

Tre stolta brottare från NBK deltog i helgens brottarträff i Liljeholmen. Rebaz Karwan och Liam Norén vann två av sina tre matcher och tog varsitt silver. Emil Nilsson vann alla sina matcher och kom hem med ett GULD.

brottartraeffen 151108  

11 okt Brottarträffen

Nybörjartävling i Stockholm. Emil Nilsson tog Guld, Alvin Dehmer Nilsson Guld, Rebaz Karwan Silver och Liam Noren Silver i höstens första brottarträff. Stort grattis killar!

10-11 okt Öresundsträffen

Jacob Logård tog guld i U85kg efter fyra mycket bra matcher. Freddie i Kn24 kg vann en och förlorade två matcher -brons. Måns i p 53kg vann två och förlorade två matcher, det blev en sjunde plats av 22 i vikten. 

3-4 okt Nordiska ungdomsturneringen

Timmy och Jacob blev tillfrågade av Stockholms Brottningsförbund om de ville följa med till Åbo för att delta i lagtävlingen i sina respektive vikter. Efter sju spännande matcher mötte Stockholm Göteborg. Ingen av dem hade förlorat någon match. Det blev oavgjort- men Stockholm vann efter poängräkning. Oerhört spännande med åtta lag i åtta vikter i varje från 32 kg- 85 kg. Timmy 54kg vann sju av sina matcher och Jacob 85kg fem, mycket bra!

4 okt. British Open Junior wrestling championship

Walter blev kallad att representera Sverige i ungdomslandslaget fristil. Han fick en match i Junior 55kg. Han förlorade tyvärr men bjöd hårt motstånd. Han skulle dessutom gå tre matcher i ungdom, där blev han illa skallad i första matchen som han förlorade. När han dessutom fick ännu en smäll i nästa match bröt hans tränare, hjärnskakning!

Terminstart Aug 2015

Nu är det dags att dra igång träningen igen. Tävlingsgruppen startar 17 aug kl.18-19.30. Nybörjargruppen har sin första träning 20 aug 18-19.30.

Alla nya och gamla brottare VÄLKOMNA!

Avslutning 4 Juni kl. 18

NBK bjuder alla brottare med familjer på grillfest. Lekar och prisutdelning! Vi träffas vid sportcentrum för gemensam färd till Lommaren! Anmäl till Lena eller Yngve hur många ni blir, om ni inte redan gjort det!

Brottarträffen 31 maj 2015

I Stockholm gick säsongens sista knatte tävling med stora framgångar för Norrtälje Brottarklubb.I 24 kg kämpade Diesl Flodman till sig en andra plats i sin första tävling.I 26kg fick Emil Nilsson en andra plats, den enda han inte besegrade var ettan Freddie Samuelsson.Rebaz Karawan tog lätt  hem första plats i 22kg.Alvin Dehmer-Nilsson gjord sin bästa tävling för säsongen och han vann 32 kg.Liam Noren mötet två duktiga brottare där han kämpade bra och tog en andra plats i 35 kg.Ludvig Säfström fick gå upp en viktklass,där han brottade till sig en tredje plats. Yngve Jansson Norrtäljebrottar klubb.

 brottartraeffen 2

På bilden sittande från vänster Ludvig Säfström.Freddie Samuelsson

Mittersta raden från vänster Diesl Flodman,Liam Noren,Emil Nilsson,Alvin Dehemer-Nilsson,Rebaz Karawan.

Stående längs bak ledare Yngve Jansson

Kristi himmelfärd

Onsdag tävlingsgruppen, träning som vanligt.

Torsdag samtliga - ingen träning, helgdag!

Upplandscupen 19 April

En toppendag med massor av roliga matcher för och med våra nybörjare!

Prislistan ses under fliken-Upplandscupen.  

Facebook!

Vi finns på facebook: Norrtälje Brottarklubb. Gilla oss! Där lägger vi ut allt som händer: tävlingar, resultat, bilder, påminnelser osv! Kom gärna med ideer om hur vi kan bli bättre!

Nyhet!

Nu har vi startat 1000 kr klubben, där kan företag och privatpersoner gå med och hjälpa oss i vår satsning på barn och ungdomar, klicka på 1000 kr klubben!

Säsonstart

8 Januari 2015 drar vi igång det nya brottaråret. Välkomna tillbaka efter lovet! Kl 18 som vanligt!

Glentons Mästarmöte 2015

20-21 dec-14. NBK åkte till Skåne för en av de viktigaste tävlingarna under året. Freddie gjorde debut i Knattar 24 kg (väger endast 21kg) där han mötte hårt motstånd. Vann två matcher. Slutade på en sjunde plats av nio deltagare. Walter vann alla sina nio matcher och tog ett välförtjänt GULD i Pojk47kg. Timmy vann också alla sina sex matcher och tog GULD i U50 kg. Jacob hade som väntat tufft motstånd som första år i Ungdom 76 kg. Vann tre av sex matcher och slutade på en fjärde plats. Bra jobbat killar, GRATTIS!

Julavslutning

18 December har vi vår traditionella julavslutning med lekar och knytisfika. Alla medlemmar är välkomna med syskon och föräldrar! Kl.18-19

Östhammar

7 dec-14. Fin medaljskörd i årets sista Upplandscup för nybörjare. Freddie samuelsson fick gå upp en viktklass,här fick han två stentuffa matcher, varav  han vann en och förlorade en, silver.Ludvig Säfström krossade allt i sin viktklass, guld./ Yngve Jansson, tränare 

Succe' i Upplandscupen, Enköping 

16 nov-14. Freddie Samuelsson, Alfons och Alfred Dehmer- Nilsson, Ludvig Säfström kämpade väl i Enköping. Freddie vann alla sina fyra matcher, GULD. Ludvig vann alla sina 3 matcher och tog också GULD.Alfons o Alfred vann två av tre och kom på silver resp brons plats.

Freddie tog dessutom Silver på Stålfejden i Sandviken på Lördagen och de stora killarna åkte till Norge.

Kolbotn Cup 2014kolbotn 2014

Internationell brottartävling med 10 nationer. Walter Wale i G15 47 kg med 20 deltagare vann övertygande alla sina matcher. Även finalen där han mötte en duktig brottare Evgenijs Zalivskis från Lettland. Efter en hård match tog Walter hem guldet. Jacob Logård G15 73 kg med 16 deltagare vann även han alla sina matcher fram till finalen där han mötte Alex Szoke från Ungern. Tyvärr lyckades Jacob inte stå emot ungraren; Silver. Timmy Sköld i G15 53 kg hade 25 deltagare i sin viktklass. Vann de första matcherna men mötte sedan hårt motstånd, kom på Sjätte plats.

IMG 2bild4Mälarcupen

141101-02. Timmy, Jacob, Julia och Freddie åkte till Västerås för att brottas bland de 800 anmälda. Jacob Logård hade det tuffast med stora killar i Ungdom 76 kg. De hade både skäggstubb och hår på bröstet enligt Jacob! Han vann sina första två matcher men mötte sedan Truls från Norge och Ville Halonen från Finland och förlorade. Brottades om 5/6 plats men förlorade även den. Freddie Samuelsson i allra minsta klassen Knatte 22/24 kg vann också sina två första matcher men förlorade de följande två. Hamnade på en 7 plats. Timmy Sköld U 50 kg vann snyggt alla sin tre matcher och tog  GULD. Julia Wale hade bara två matcher men vann lätt den första och mötte sedan sin eviga överman Joline Österlund från Brännan. Den här gången utnyttjade Julia sin styrka, sin erfarenhet, allt nytt hon lärt sig och vann äntligen! GULD i KvU 46 kg.

Brottarlekis/Nybörjargruppen

Nu har vi bestämt att slå ihop de två grupperna och att hålla den nya nybörjargruppen på torsdagar fr.om 2 okt, se träning. Välkomna att komma och prova, det går bra att börja när som helst.

Öresundsträffen

141010-12. Dags för den stora Helsingborgstävlingen igen. 496 brottare invägda. Jacob Logård Ungdom 76 kg, tog brons efter en förlust och två vinster. Timmy Sköld i Ungdom 50 kg tog Guld efter tre vinster. Julia Wale KvinnorUngdom 46 kg vann den första matchen mot en tyska, förlorade sedan den andra: Silver. Walter Wale Pojk 47 kg vann alla fem matcherna fram till finalen och vann även den: GULD. Freddie Samuelsson Knatte 24 kg hade en tuff förlust på lördagen och sedan förlorade han även söndagens match, tyvärr. Däremot charmade han hela Helsingborg!

Nordisk Ungdomsturnering

141003-05. Timmy Sköld och Walter Wale från NBK blev tillfrågade av Stockholms Brottningsförbund om de ville följa med Team Stockholm till Göteborg. Det saknades Stockholmsbrottare i 46 och 50 kg. De tackade förståss ja: en ära! Det var pojkar från 10 till 18 år i 12 viktklasser från 32-85 kg. Det var nio lag som tävlade: fyra från Sverige, tre från Finland och två från Norge. Otroligt spännande att följa laget från den minsta knatten, Ilias Aylan till den största ungdomen Yannis Kessidis. Timmy vann alla sina utom den första och Walter vann samtliga åtta och blev klassegrare. Mycket bra kämpat! Team Stockholm blev bara besegrade av Team Nyland från Finland. En Silverplats.

DM i Östhammar

140928. I helgens DM fick Norrtälje brottarklubb tre stycken distriktsmästare,
Freddie Samuelsson i knattar 24 kg, Walter Wale i pojkar 47 kg och Jacob
Logård i ungdom 76 kg. Tvillingarna Alfons och Alfred Dehmer Nilsson
kämpade stort men räckte inte ända fram, Alfons kom på andra plats i
knattar 35 kg och Alfred tog en fin tredje plats i knattar 32 kg.
Yngve Jansson, tränare NBK

Brottarlekis

V. 40 kör vi brottarlekis och nybörjargruppen tillsammans på torsdag. 2 okt kl 18. (Ingen brottarlekis 29 sep)

Bergslagscupen 

140920. Hela nio brottare från NBK åkte till Fagersta och tävlade i Bergslagscupen. Freddie gjorde sin bästa tävling någonsin och tog Guld efter 3 segrar i Knattar 21 kg. Alfons och Alfred kämpade väl men det blev ingen vinst. Ludvig vann en av sina matcher men tyvärr hamnade han nedanför prispallen. Walter fick bara en match, Guld. Måns vann sina tre matcher mycket övertygande, Guld i pojk 52 kg. Timmy fick flytta upp en viktklass, Brons. Jacob vann sina två matcher lätt, Guld och till sist Julia som blev uppflyttad o mötte två sex kg tyngre tjejer, lyckades vinna en och tog Silver. Tävlingsgruppen stannade sedan för ett träningsläger med Sonny Davidsson och Janne Öhlen som tränare t.om Söndag

Spårvägspelen 2014

140830. Norrtälje Brottarklubb deltog i Spårvägspelen, Stockholm. Walter Wale tog Guld i Pojk 47 kg, Jacob Logård tog Brons i Ungdom 76 kg och Freddie Samuelsson, som var tävlingens minsta deltagare med sina 21 kg, tog Silver i Knatte 24 kg. Dessutom tog hans farbror Jimmy Samuelsson sitt fjärde raka Guld i Veteran WM i Serbien.

 

Nybörjare  4-12 år

Välkomna att komma till oss och prova på brottning. Vi börjar med samling och lekar måndag 1 och 8 sep kl 18. Sedan sätter vi ihop grupper för vidare träning i höst. se träning.

Brottarlekis 

Vi kommer i höst att flytta brottarlekis till en vardagkväll. Startar i september. Alexander Lindgren svarar gärna på frågor och tar emot intresseanmälan. Se kontakt.

Idrottens Dag

Vi kommer att vara med på idrottens dag. Välkomna att se och prova på brottning i vår lokal på Sportcentrum. Lördag 23 Augusti kl 10-13

 

Årets Gröna Lundresa blir den 7 Juni

Vi bjuder alla aktiva brottarbarn på inträde och åkband.

Avslutning med tårta och prisutdelning 5 Juni

Sista träningen för säsongen med lekar och fika.

140428 Jonas tar ledigt från tävlingsgruppens träning och Alex tar över fram till avslutningen. Träning som vanligt månd och torsd, onsdagar egen träning.

Soft Touch Göteborg

26 april tävlade NBK i GBG. Julia förlorade bara mot Jolin från Brännan och fick ett silver. Timmy klarade inte vikten och fick alltför tufft motstånd i 50 kg klassen, det blev en sjätte plats. Jacob hade det ochså mycket tufft i 69 kg. Han hamnade också på en sjätte plats men med 27 motståndare var det en mycket bra prestation.

NBK i Åbo

Vi åkte som vanligt till Åbo för Tutos Påskbrottning. Vi hade en mycket trevlig resa där Freddie Samuelsson tävlade i en större tävling för första gången. Han deltog med liv o lust och hamnade till slut på¨en tredje plats. Måns var också för första gången i Åbo och tog ett välförtjänt Silver. Julia och Timmy fick bara varsinn match som de vann, och Jacob tog också guld efter flera hårda och flera lätta matcher. Walter hade brutit lillfingret och kunde bara hejja på.

Bra jobbat NBK!

Wasacupen 5-6 april 2014

mms img2068989251

Måns och Jacob fick åka själva till Mora då Timmy och Julia blev utan mottävlande och Walter åkte till Norge. De brottades bra och kom hem med ett SILVER för Jacob som gick hela vägen till final och sedan förlorade mot en två år äldre brottare med 2-3 i matchens sista sekund och BRONS för Måns, som förlorade en match i sin pool men vann matchen om 3/4.

bild 6Sveriges Ungdomslandslag 4-5 april 2014

 

Walter blev kallad av u-landslaget för att åka till Fredrikstad för en landskamp mot Norge. Han brottades i 42 kg klassen och mötte Eirik Hulas. Walter vann med 4-0. Sverige vann med 6-3. Dagen efter var det Atlas Cup, där Walle vann sina 4 matcher- GULD.

Tallin Open 29 mars 2014 
20140330 171951

NBK flög till Tallin i Estland med fyra brottare. Jacob gjorde en kanontävling och tog GULD i 73 kg klassen. Timmy brottades stabilt och även han tog ett GULD i 47 kg. Walter i samma viktklass men i andra poolen blev utslagen. Han tog revanch dagen efter i Fristil då han tog GULD. Julia i Flickor 45 kg vann alla matcher utom en, SILVER. 

Upplandscupen i Norrtälje 23 mars 2014

Upplands cup 2014

Nybörjare från Uppland och från Djurgårdens brottarklubbar kom till Norrtälje för en trevlig tävling. 26 deltagare och 42 matcher blev det.

Rasmus Ghaoudi 24 kg från DIF blev utsedd till tävlingens bästa brottare. Prislista under fliken Upplandscupen.

FT-cupen

140315-16 Timmy, Jacob, Walter och Måns åkte till Falköping. Walter gick upp i pojk 47 kg och vann sina tre första matcher,därefter fick han feber och tvingades lämna WO,slutade nia. Måns som gått från knatte till pojk 47 kg detta år vann snyggt två matcher men förlorade tråkigt nog de följande två. slutade på en åttonde plats av 26 i klassen. Jacob i Ungdom 69 kg brottades jättebra och tog sig ända till finalen. Där mötte han norsk landslagsman och förlorade till sist på poäng. SILVER. Timmy vann lätt över sina tre motståndare och tog GULD i Ungdom 46 kg

Öppet hus, Sportlovet

Torsdagen den 27 Februari Kl. 18-19.30 välkomnar vi alla som vill prova på brottning. Bara att komma ner i brottarlokalen på sportcentrum. Vatten flaska, innegympaskor och mjuka kläder är allt som behövs. Gratis!

Årsmöte i NBK 19 mars

Alla medlemmar välkomna onsdag kl.18.00

Ungdoms SM

20140223 USM

140222 Timmy, Jacob, Julia och Walter åkte till Lidköping för att deltaga i USM 2014. Timmy och Jacob fick en svår lottning men gjorde mycket bra ifrån sig och hamnade på fjärde resp. sjätte plats. Julia gick fyra tuffa matcher, kämpade hårt, vann tre och förlorade en. Det blev ett välförtjänt silver! Walter vann tre matcher fram till finalen. Brottades mycket lugnt och på säkerhet. Vann även finalen på samma sätt! Guld!

Norrländska Elitbrottningarna 2014

140215 Jacob, Timmy och Walter deltog i den stora Umeåtävlingen. Walter deltog på lördagen i U42 och tog sitt första Guld i ungdom. Jacob i U69, vann sina första matcher men mötte sedan Oliver Ågren, som dock bara kunde ta ett poäng. Silver för Jacob. Även Timmy vann sina första matcher men mötte sedan en finsk överman. Ännu ett silver. Walter tävlade även på Söndagen då i P42. Förlorade sin första match mot Aksel Wallstedt från Gällivare efter ett misstag, åkte på fall. Vann sina övriga men var inte så glad åt bronset.

Gävleträffen 1 feb

Timmy och Walter fick åka själv till Gävle då resten av truppen var skadade eller sjuka. Båda gick upp en viktklass för att få tuffare motstånd och vässa formen lite extra. Det gick bra-kan man säga! Två välförtjänta guld blev resultatet! Grattis!  

  Flygfyren kvitton

Lämna era kassakvitton från Flygfyren på brottarklubben.Flygfyren sponsrar oss med 1 % av alla medlemars inlämnade kvitton.