För aktuella nyheter se vår Facebooksida Norrtälje Brottarklubb



KALLE MÄKINEN CUP, FINLAND 2O23

I helgen tävlade några av våra brottare i Kalle Mäkinen cup i Finland. Filip Garbell ställde upp i u15 57 kilo där han gick hela turneringen utav att släppa ett enda poäng och kunde tillslut ställa sig längst upp på prispallen. Ebba Jansson tävlade i u12 36 kilo klassen och efter några tuffa matcher så blev det en andra plats för Ebba. Oscar ställde upp i 50 kilosklassen och kunde hämta hem bronsmedaljen.




PYTLASINSKI, POLAND OPEN 2023

Timmy deltog under världscupen Pytlasinski open som ägde rum i Polen. Timmy ställde upp i Seniorer 82 kilosklassen. I kvartsfinalen mötte Timmy en kille från Tyskland som heter Erik Löser som han besegrade med siffrorna 9-0. I semifinalen väntade en brottare från Poland som Timmy utan några konstigheter kunde besegra med siffrorna 8-0. I finalen ställdes Timmy mot en rutinerad motståndare som har varit med länge han heter Bozo Starcevic från Kroatien där Timmy tyvärr föll med siffrorna 8-2.



SOFT TOUCH OPEN 2023

Filip Garbell ställde upp i Soft touch open i helgen en turnering med brottare från hela norden. Filip brottades i vikt och åldersklassen GR 14 57 kg med hela 20 stycken deltagare i vikten. Filip startade turneringen med att möta en brottare ifrån Norge och vann den matchen med siffrorna 14-2. Filip vann efter det tre stycken matcher på teknisk överlägsenhet. I pool finalen så möte Filip Jack Svensson från Göteborgs AK och kunde besegra honom på poäng. I finalen så ställdes Filip mot en tuff norman och var tyvärr tvungen att avbryta pågrund av skada i armbågen. Det blev ett silver den här gången och nästa gång blir det guld! Bra jobbat! En stark prestation!



UNGDOMS SM 2023

I Helgen åkte Lukas Bryngelsson ner till Klippan för att tävla de svenska mästerskapen för kategorin Ungdom (upp till 17 år). Lukas ställde upp i viktklassen 55 kilo där han mötte en brottare ifrån klubben Bjuvs, en match med väldigt finna siffror och som slutade med poängen 8-0. Nästa match väntade Jack Svensson ifrån Göteborg där han vann utan problem på fall. Semifinalen blev siffrorna inte lika stora och på poäng kunde Lukas vinna med poängen 7-4. Finalen mot Hilding Hedlund från Sundsvall en bra brottare som Lukas vunnit över tidigare och kunde göra likaså i USM Finalen och blev där med vinnare efter siffrorna 10-5. Grattis aktiva och tränare! Nu åker vi hem jobbar vidare så att vi kan stå här igen! ses snart!


FT CUPEN 2023

Filip Garbell deltog i helgen på en tävling som heter Ft cupen där han ställde upp i viktklass Gr 14, 52 kg. Filip gick ostörd hela vägen till finalen efter 4 matchen med överlägsenhet. I finalen ställdes han mot en Sundsvalls brottare som heter Colin Abrahamsson och med poängsiffrorna 9-9 stod till slut Filip Garbell som segrare. Grattis till en väl genomförd turnering och bra kämpat!



SENIOR SM 2023

I helgen tävlade grabbarna på Senior SM i Skövde under SM-Veckan. Måns Klostermann ställde upp i senior 97 kg och inledde starkt med en vinst. Sedan ställdes han mot en duktig rutinerad brottare Alexander Stjepanetic från AIK Brottning men förlorade på poäng. Sedan ställdes Måns mot Emil Sandahl från Helsingborg och förlorade där också en mycket jämn match med poäng och är där med utslagen. Måns fick även pris under prisutdelningen för sin fina prestation på U20 EM, där han vann Brons.

Sist ut har vi Timmy Sköld som ställde upp i 82 kg klassen där han mötte Andre Isberg ifrån Varberg och efter en Poäng seger så kunde Timmy gå segrande ur den striden. Timmy gick sedan vidare till semifinal där han ställdes mot Lukas Ahlgren från AIK Brottning och efter en mycket jämn match så förlorade Timmy på poäng. Timmy vidare till bronsmatch mot Arthur Ovsepian från Spårvägen och efter en riktig rysare så kunde Timmy se sig som segrare och tar där med hem ett Brons på Senior Mästerskapen 2023. Grattis grabbar och tränaren Jonas Sköld för bra brottning!




GÄVLETRÄFFEN 2023

Filip Garbell tävlade på Gävleträffen i helgen där han stabilt kunde ta hem ett övertygande guld utan några som helst konstigheter. Bra jobbat!



CUP HAPARANDA 2022

Måns ställde upp i Senior 97 kg på tävlingen Cup Haparanda! Måns första motståndare blev en finländare som han gjorde slarvsylta av och besegrade finländaren med 9-0. Sedan mötte Måns August Eriksson från Sverige och vann den matchen stabilt med siffrorna 3-1. Det gjorde Måns till Cup Haparanda mästare 2022!



MÄLARCUPEN 2022

I helgen tävlade två utav våra brottare på en utav nordens största brottar turneringar, så kallad Mälarcupen i Västerås. Lucas som vann sina fyra första matcher utan konstigheter med teknisk överlägsenhet över en finsk, en svensk och två norrmän. Finalen var lite annorlunda, på söndagen i finalen fick han mötta finske mästaren Atte Suhonen som sedan besegrade Lucas med siffrorna 6-0. Så det blev ett silver för Lucas is GR 17 55 kilosklassen. Filip Garbell slutade på en 7:de plats utav 19 deltagare i viktklassen 52 kilo GR 14. Bra jobbat grabbar, hem och träna så blir det guld nästa gång!



KALLE MÄKINEN CUP 2022

Filip Garbell tog hem stabilt brons i årets upplaga utav Kalle Mäkinen Cup. Efter att först förlorat mot en estländare i en tät match som slutade 3-1 till estländaren bestämde sig Garbell för att det var nog. Han vann sedan resterande två matcherna med 8-0 och 9-0 mot nationerna Finland. Lucas Bryngelsson placerade sig på en 6:e plats efter en vinst och två förluster.



U 20 EUROPA MÄSTERSKAPEN 2022 I ITALIEN, ROM

Måns tog under onsdagen den 29 Juli 2022 hem ett U20 EM Brons för Norrtälje Brottarklubb. Där han inledde med en stark vinst mot Robert Vizy från Slovakien i kvalificerings omgången. Men i faller på målsnöret mot Estländaren Richard Karlsson i en kvartsfinal som slutade 5-4. Estländaren tar sig hela vägen till final vilket gör att Måns har chansen att brottas om bronset. Men första väntar återkval mot Hrant Mikayelyan från Armenien, Måns imponerar och vinner med hela 9-0 teknisk överlägsenhet. Bronsmatchen senare mot eftermiddagen var mot Yurii Dorohan från Ukraina, en match som hade mycket händelserika situationer men till Måns favör och vinner med hela 9-3. Där med blir Måns Bronsmedaljör på sitt europeiska mästerskap. En heroisk insats och vi ser fram emot fler. Måns kommer även att tävla i U 20 Världsmästerskapen som kommer att äga rum i Augusti och vi önskar honom lycka till!




NORDISKA MÄSTERSKAPEN 2022

Under helgen deltog Måns och Lucas i de nordiska mästerskapen där de båda ställdes mot tufft motstånd.
Lucas bryngelsson deltog i viktlklassen 51 kg, kategorie U17. Bryngelsson hade tufft motstånd och mötte två stycken Estländare. Inledningsmatchen ställdes han emot Nikita Muradov. En match som svängde mycket fram och tillbaka men till Lucas favör, matchen slutar 13-10 till Lucas. I finalen väntade Artturi Reinio en mycket jämn match som slutar 8-4 till Lucas. På söndagen var det Måns tur och han vann sin första match övertygande med 8-0 mot Simonas Vilius från Litauen. Semifinalen var Måns tuffaste match mot väletablerade Estländaren Richard Karelson som slutade 2-1 till Måns. Finalen var mot Mattias Malmberg BK Starke en motståndare Måns mött tidigare och kunde vinna finalen med 8-0. Grattis grabbar! NORDISKA MÄSTARE!



CUP KLIPPAN 2021

30 October 2021 ställdes Timmy inför sin första tävling tillbaka efter operationen i viktklassen 77 kg. Först ut var Timmy mot Joseph Rodriguez från HBK Bergania en match som Timmy vinner poängen 12-3. I match 2 möter Timmy, Ali Reza Tajik från IK Dana och vinner den utan några som helst konstigheter med 9-0. Match 3 och sista matchen i poolen möter Timmy en lite äldre brottar från Danmark med namn Christian Bantle från BK Thrott. Ännu en match som Timmy vinner på teknisk överlägsenhet med siffrorna 8-0. Timmy vidare till final mot Anders Hallbäck från HBK Bergania, en meriterad och rutinerad brottare på senior nivå men Timmy visar ingen som helst respekt och vinner matchen på fall med siffrorna 2-1. Han blir där med vinnare utav Cup Klippan 2021 och tar hem sin för Grand Prix tävling vinst i seniorklassen. Bra kämpat!





UNGDOMS SM 2021

Lucas Bryngelsson har vägt in i 48 kilosklassen och gör upp om medaljerna på ungdoms sm 2021 den 30-31 Oktober i Stockholm. Lukas har ätit gröt på morgonen det är inget snack om saken han inleder sin första match mot västeråsaren Tomi Posio med en enkel seger siffrorna 9-0. Match två har samma siffror men en ny motståndare från Skövde Athletklubb med namn Christos Magolius, Lyckas vinner med 9-0. Nu väntar Final på Söndagen där Timmy har kommit hem från sin tävling och åker direkt vidare till nästa för att hjälpa sin tränare och far Jonas Sköld för att vinna. Lucas ställs mot en brottare som har gjort bra ifrån sig på många tävlingar under året och är helt klart en medalj kanditat. Men Lucas tar ingen hänsyn till det och visar vad skåpet skall stå med siffrorna 12-1 till Lukas så kan vi numera titulera honom som Svensk Ungdomsmästare 2021. Bra jobbat till tränare och utövare.





Ungdoms SM

150221 Julia Wale gick till Final i 46 kg, där hon tyvärr förlorade efter en jämn och hård kamp mot Angelica Zettervall från Bk Atle. Jacob Logår i 76 kg gjorde en mycket bra tävling och vann alla matcher utom mot Anton Olsson

Norrländska Elitbrottningarna 2015

150214 Timmy Sköldfick ensam representera Norrtälje brottarklubb i Norrländska elitbrottningarna då både Walter Wale och Jacob Logård blev sjuka. Timmy brottades mycket stabilt och med 8 deltagare och fyra matcher i U50kg förlorade han inte ett enda poäng på sin väg till GULDET

Timmy 'timmy Sköld', fick ensam representera Norrtälje brottarklubb i Norrländska elitbrottningarna då både Walter Wale och Jacob Logård blev sjuka. Timmy brottades mycket stabilt och med 8 deltagare och fyra matcher förlorade han inte ett enda poäng på sin väg till GULDET </body data-verified=">

Glentons Mästarmöte 2014

20-21 dec-14. NBK åkte till Skåne för en av de viktigaste tävlingarna under året. Freddie gjorde debut i Knattar 24 kg (väger endast 21kg) där han mötte hårt motstånd. Vann två matcher. Slutade på en sjunde plats av nio deltagare. Walter vann alla sina nio matcher och tog ett välförtjänt GULD i Pojk47kg. Timmy vann också alla sina sex matcher och tog GULD i U50 kg. Jacob hade som väntat tufft motstånd som första år i Ungdom 76 kg. Vann tre av sex matcher och slutade på en fjärde plats. Bra jobbat killar, GRATTIS!

Mälarcupen

141101-02. Timmy, Jacob, Julia och Freddie åkte till Västerås för att brottas bland de 800 anmälda. Jacob Logård hade det tuffast med stora killar i Ungdom 76 kg. De hade både skäggstubb och hår på bröstet enligt Jacob! Han vann sina första två matcher men mötte sedan Truls från Norge och Ville Halonen från Finland och förlorade. Brottades om 5/6 plats men förlorade även den. Freddie Samuelsson i allra minsta klassen Knatte 22/24 kg vann också sina två första matcher men förlorade de följande två. Hamnade på en 7 plats. Timmy Sköld U 50 kg vann snyggt alla sin tre matcher och tog GULD. Julia Wale hade bara två matcher men vann lätt den första och mötte sedan sin eviga överman Joline Österlund från Brännan. Den här gången utnyttjade Julia sin styrka, sin erfarenhet, allt nytt hon lärt sig och vann äntligen! GULD i KvU 46 kg.

Nordisk Ungdomsturnering

141003-05. Timmy Sköld och Walter Wale från NBK blev tillfrågade av Stockholms Brottningsförbund om de ville följa med Team Stockholm till Göteborg. Det saknades Stockholmsbrottare i 46 och 50 kg. De tackade förståss ja: en ära! Det var pojkar från 10 till 18 år i 12 viktklasser från 32-85 kg. Det var nio lag som tävlade: fyra från Sverige, tre från Finland och två från Norge. Otroligt spännande att följa laget från den minsta knatten, Ilias Aylan till den största ungdomen Yannis Kessidis. Timmy vann alla sina utom den första och Walter vann samtliga åtta och blev klassegrare. Mycket bra kämpat! Team Stockholm blev bara besegrade av Team Nyland från Finland. En Silverplats.

Spårvägspelen 2014

140830.Norrtälje Brottarklubb deltog i Spårvägspelen, Stockholm. Walter Wale tog Guld i Pojk 47 kg, Jacob Logård tog Brons i Ungdom 76 kg och Freddie Samuelsson, som var tävlingens minsta deltagare med sina 21 kg, tog Silver i Knatte 24 kg. Dessutom tog hans farbror Jimmy Samuelsson sitt fjärde raka Guld i Veteran WM i Serbien.

Wasacupen 5-6 april 2014

mms img2068989251

Måns och Jacob fick åka själva till Mora då Timmy och Julia blev utan mottävlande och Walter åkte till Norge. De brottades bra och kom hem med ett SILVER för Jacob som gick hela vägen till final och sedan förlorade mot en två år äldre brottare med 2-3 i matchens sista sekund och BRONS för Måns, som förlorade en match i sin pool men vann matchen om 3/4.

bild 6Sveriges Ungdomslandslag 4-5 april 2014

Walter blev kallad av u-landslaget för att åka till Fredrikstad för en landskamp mot Norge. Han brottades i 42 kg klassen och mötte Eirik Hulas. Walter vann med 4-0. Sverige vann med 6-3. Dagen efter var det Atlas Cup, där Walle vann sina 4 matcher- GULD.

Tallin Open 29 mars 2014

NBK flög till Tallin i Estland med fyra brottare. Jacob gjorde en kanontävling och tog GULD i 73 kg klassen. Timmy brottades stabilt och även han tog ett GULD i 47 kg. Walter i samma viktklass men i andra poolen blev utslagen. Han tog revanch dagen efter i Fristil då han tog GULD. Julia i Flickor 45 kg vann alla matcher utom en, SILVER.

Ungdoms SM

140222 Timmy, Jacob, Julia och Walter åkte till Lidköping för att deltaga i USM 2014. Timmy och Jacob fick en svår lottning men gjorde mycket bra ifrån sig och hamnade på fjärde resp. sjätte plats. Julia gick fyra tuffa matcher, kämpade hårt, vann tre och förlorade en. Det blev ett välförtjänt silver! Walter vann tre matcher fram till finalen. Brottades mycket lugnt och på säkerhet. Vann även finalen på samma sätt! Guld!

2 guld i Västerås för Norrtälje brottare.

Den stora internationella brottarturneringen Lilla-Mälarcupen med 7 olika nationer avgjordes i Västerås i helgen. NBK deltog med fyra brottare.

Julia Wale fick gå upp en viktklass till Kvinnor Ungdom 43 kg, förlorade där mot en norska och slutade tvåa. Brodern Walter Wale Pojk 42 kg såg ut att gå mot final. Men i femte matchen mot David Södergran, Enköping tog det stopp. Walter förlorade matchen och fick nöja sig med att brottas om brons. Inte heller det gick något vidare då domaren stoppade matchen efter 30 sekunder. Domaren hade då hittat ett märke på Walters axel som visade sig vara ringorm. Walter slutade 4a.

Måns Klosterman Knattar 47 kg gjorde sin bästa match någonsin när han för första gången slog Georgios Barbanos, Spårvägen . Måns har aldrig lyckas slå Georgios förut men den här gången var det dags.

Måns brottades grymt bra och vann matchen med 9-4. I finalen blev det lättare då Måns vann på fall efter 45 sekunder.

Guld blev det även för Timmy Sköld i Pojk 47kg. Med hela 39 st deltagare i vikten fick Timmy brottas 7 matcher och vann samtliga. Den tuffaste matchen var i finalen mot finländaren Joni Komppa. Där Timmy lyckades med en neddragning när det återstod endast 9 sekunder. Det blev ett nytt guld för en nöjd och lättad Timmy.


Guld för Timmy i Tyskland

Två stycken brottare från Norrtälje åkte i helgen ner till Tysklands största brottningsturnering Römercup i Ladenburg. Timmy Sköld som brottades i 46 kg klassen gick fem tuffa, hårda matcher och vann samtliga. Timmy gjorde en mycket bra turnering med tanke på att han haft feber kvällen innan.Den andra unga lovande brottaren Måns Klosterman, brottades i 42 kg klassen, gjorde sin första stora tävling på internationella nivå. Måns gjorde en fantastisk insatts genom att vinna de tre första matcherna mycket övertygande. I pol finalen och i finalen om tredje/ fjärde plats var det mycket jämt mellan brottarna. Måns lyckades inte dra det längsta strået och förlorade tillslut med ett ynka poäng.Mvh Jonas Sköld från Tyskland




Guld i Holland!

Under påsken avgörs varje år en stor ungdomsturnering med ca 500 brottare från hela Europa i Utrecht, Holland. Norrtälje brottarklubb var där, det blev två guld och en femte plats.
Jacob Logård lyckades bara vinna en match i sin pol. Borde nog ha vunnit en till för att få godkänt, och för att få brottas om medaljerna. Jacob som brottas i 66 kg klassen fick nu i stället brottas om 5-6 plats.Där blev det en säker seger och Jacob slutade på en femte plats.
Walter Wale vägde in i 38 kg klassen, fick brottas fyra matcher med idel segrar. Den tuffaste matchen Walter hade var den sista där han mötte en tysk. Walter brottades mycket bra och kunde kontrollera matchen från början till slut. Guld.
I 42 kg klassen vann Timmy Sköld ytterligare en turnerings seger. Han fick brottas sex matcher och vann samtliga mycket kontrollerat. I finalen mötte han en Holländare, slarvade lite i början men hade sen inga problem att vinna på teknisk överlägsenhet. Ännu ett guld.
Mvh Jonas Sköld, NBK


Ungdoms SM

Det blev guld för Timmy Sköld, vid Ungdoms-SM som avgjordes uppe i Luleå. Timmy är 13 år och sista års pojke, han får då ställa upp i Ungdoms-SM, där åldrarna är 14-16 år.
Timmy som går i 42 kg klassen, fick brottas fyra matcher innan han kom till final. I finalen mötte han, som så många gånger förut, Anton Rosen från Klippans BK. Det blev en hård match där det stod 0-0 i första perioden. Timmy tilldelades parter överläge men lyckades inte ta några poäng.
I den andra perioden startade Timmy mycket bättre och tog ledningen med 3-1 efter 30 sekunder. Efter ca 1 minut plockade Timmy ytterligare 3 poäng på ett kanon fint nacksving. Timmy hade nu Anton i en brygga som han inte lyckades ta sig ur, så Timmy vann SM finalen på fall. Jonas Sköld / NBK

Glentons

För sjätte året i rad har Timmy Sköld vunnit Glentons mästarnas mästare. Glentons mästarmöte är Sveriges viktigaste brottarturnering för flickor, knattar, pojkar och ungdomar. Varje år avgörs tävlingen i den lilla staden Broby i Skåne. Turneringen består av Sverige och Norges tio bästa brottare i varje viktklass. Alla möter alla under två dagar, sammanlagt nio matcher vardera, en väldigt ovanlig och tuff turnering .När alla har mötts räknar man ut vem som ar flest segrar, efter det kan man räkna ut en vinnare i varje viktklass. Timmy Sköld som i år brottades i pojkar 42 kg, har nu vunnit denna turnering 6 år i rad, i olika viktklasser. Inte nog med det, han har hellre aldrig förlorat en enda match. Med sammanlagt 54 vinster och ingen förlust är han historisk, ingen har tidigare lyckats med denna prestation. De på pappret svåraste motståndarna skulle bli Anton Rosen, Klippans BK och Rasmus Åström, Västerås BK. Anton lyckades Timmy lägga på fall efter 90 sekunder med ett rungande nacksving. Anton slutade sedan 3;a i tävlingen. I matchen mot Rasmus kunde Timmy vinna enkelt med period siffrorna 0-2 0-4 efter en mycket stabil match. Rasmus slutade 2a. Norrtälje brottarklubb hade även två brottare till, som slut segrare. Det var syskonen Julia & Walter Wale, som gjorde en kanon turnering. Julia som brottades i flickor äldre 34 kg behövde inte brottas länge innan hon lade alla sina motståndare på fall. Hon brottades 4 matcher och var helt överlägsen sina motståndare. Brodern Walter hade det däremot lite tuffare. Han fick slita hårt i sina 6 matcher, pojkar 35 kg, där 7 st brottare kom till start. Den allra tuffaste matchen var mot Amin Kheder, Västerås BK. Det blev en otrolig spännande match som avgjordes i 3 perioder . Men Walter kunde knyta ihop säcken till slut och vinna matchen, en helt otrolig kämpar insatts av Walter. Vårat ånglok Jacob Logård, gjorde även han en helt underbar turnering. Jacob, 59 kg pojkar, brottades sin bästa match mot turneringens vinnare Carl Ågren, Söderhamn BK. Matchen pågick i tre perioder, där Carl lyckades med en rullning i första perioden och vann den. I andra perioden fick Jacob överläge på Carl, med en lurig rullning vann Jacob perioden. I den tredje och sista perioden kämpade båda brottarna tappert , 0-0 efter full tid, blev det slant singling där Carl fick överläge. Med en rullning vann Carl matchen. En besviken Jacob lyckades att resa sig och vinna sina 6 återstående matcher.
Tränaren Jonas Sköld var mycket nöjd efter tävlingen. Fyra SM medaljer på lika många brottare: 3 guld och 1 brons är grymt bra. Detta har aldrig hänt i NBK brottnings historia tidigare. Nu blir det jul ledigt fram till 3 januari. Sedan startar vi upp det nya året med ett träningsläger i Stockholm.

#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#
#